Smarta prylar i hemmet

Smarta prylar kan vara allt från lösningar till ett vanligt problem, produkter som är uppkopplade och appstyrda till traditionella produkter som gjorts lite bättre. En smart inredning är funktionell och underlättare vardagen. Sedan skadar det ju inte om den är snygg också!

Säkrare ytterdörr

Det finns inget som kan göra en mer stressad på morgonen än att leta efter nycklarna. Eller den lilla paniken som uppstår när du kommer hem från jobbet och undrar om du glömde kvar hemnycklarna på kontoret. En ytterdörr med ett kodlås tar bort de här problemen och gör det till och med svårare för tjuven att bryta sig in. Du behöver inte byta ytterdörr, låset köps separat och kan monteras på befintlig dörr. Det underlättar också om du har mor- eller farföräldrar som tittar till hunden under dagen, hantverkare som behöver komma in eller städhjälp. Koden går så klart att byta med jämna mellanrum.

Belysning

Nu kommer vintermörkret, det är mörkt när du åker på jobbet och solen hinner gå ned innan du kommer hem. Med smart utebelysning kan du styra lamporna direkt i telefonen och ställa in styrscheman som säger när de ska tändas och släckas. Planera in så att lamporna tänds ungefär samma tid som du kliver upp, släcks när solen har gått upp och tänds igen innan du kommer hem.

Inomhus kan du också göra vardagen lättare. Med rätt glödlampor kan du ställa in när de ska tändas och släckas, samt styra alla direkt från soffan. Har du glömt att släcka taklampa inför filmkvällen? Du slipper stiga upp, öppna bara appen och släck lampan. Har du redan gjort dig bekväm i sängen och kommer på att kökslamporna är tända? Ta fram appen och stanna under täcket!