Sälja villan – knep för att lyckas

Om du är på gång att sälja villan vill du så klart att försäljningen ska gå smidigt och snabbt. Det finns många knep du kan ta till för att locka spekulanter och att köpet går igenom utan problem. 

Styling

Du behöver fixa huset så det känns välkomnande utan att det är för personligt. En mäklare rekommenderar alltid att du plockar bort alla personliga tillhörigheter och satsar på en mer avskalad inredning. Besökarna vill se hur rummen ser ut möblerade men också fantisera och se sina egna möbler på plats. Styling inför en husvisning och fotografering kan ge dig fler besökare och fler budgivare. Ta inspiration från huskataloger och bilder på Instagram för att hitta en stil som passar dig. Hemnet är också en ovärderlig källa för att se stylade lägenheter och villor. Om ditt hem är fullt med uttryck och färger kan det löna sig att måla några väggar vita eller plocka undan de färggladaste möblerna. Plocka undan fotografier och städa undan era kläder, håll hemmet välstädat inför fotograferingen och städa på nytt när visningen ska ske.

Säkrad vid tvist

Se till att du har ditt på det torra om en tvist skulle uppstå. En av de vanligaste tvisterna handlar om städning och dolda fel, mest för att det är så svårt att avgöra vem som har rätten på sin sida. Lagen är lite väl flummig ibland och öppen för tolkningar. Bra jurister som specialiserar sig på området kan hjälpa till vid tvister och sköta förhandlingar som mellanhand. Kolla upp vad som gäller innan huset kommer ut på marknaden och etablera kontakt med en firma som du tror kan hjälpa dig. Om inget annat kan de svara på dina frågor om hur dolda fel fungerar och vad du ska göra om en köpare skulle återkomma med klagomål efter köpet. Ett alternativ är att ta med en friskrivningsklausul i kontraktet, då kan ingen klaga på problem och dolda fel som hittas i ett senare skede.