Lyxig inredning

När du vill lyxa till din inredning kan det svida rejält i plånboken. Många exklusiva material kommer med en hög prislapp. Men det finns knep för att få ett lyxigt och trivsamt hem utan att tvingas leva på vatten och bröd. 

Akvarium

Ett akvarium är en vacker inredningsdetalj likaväl som ett ansvar. Du kan köpa hela akvarium med fiskfoder och tillbehör på nätet, men fiskarna köper du lättast i en djurbutik. Fiskarna blir inte lika stressade när de bara ska resa från djurbutiken till sitt nya hem och du kan få många bra råd och tips angående skötsel och matning.

Ett stort akvarium i vardagsrummet drar till sig blicken och ger hela rummet ett nytt djup och liv, samtidigt kostar det inte skjortan.

Sten

Stenmaterial som granit och marmor kan ofta se riktigt snygga och lyxiga ut. De finns dessutom att användas på många olika håll i hemmet. Stengolv är vanligt förekommande just nu, speciellt tillsammans med golvvärme då sten leder värmen väldigt effektivt. Men du kan även köpa väggplattor av sten och både bänkskivor och bord av marmor är riktiga klassiker.

Sten är dock i regel ett något dyrare material. Att hålla ögat öppet efter nedsänkta priser och liknande är varmt rekommenderat.

Metall

Metall har också en lyxig inverkan på ett rum. Går du dock på lite för hårt på det kan det övergå till mer av en industrilook. Mässing, koppar och tenn är alla material som ger en tidlös ton i rummet. Tänk på vilket färg som blandas bäst med resten av inredningen.

Vill man vara på den säkra sidan håller man sig till att byta ut detaljer till metall och det fungerar dessutom bäst när man håller sig till en och samma nyans i ett rum.

Tyger

Du behöver inte köpa exklusivt egyptisk bomull för att rummet ska bli mer flådigt, det kan räcka att du skapar ett överflöd med tyger. Det finns gardinfästen som tillåter två gardinstänger och du kan hänga upp dubbla set med gardiner. Lek också med mattor och tyger på bord och stolar. En stor duk på matsalsbordet och en vacker pläd draperad över fåtöljen kanske passar hemma hos dig?

Just tyger får hemmet att framstå som mer inrett och färdigt.

Små detaljer

Du kan kosta på lite mer på de mindre detaljerna, de som du inte märker när du först kliver in i rummet men när du väl studerar dem syns det att de kostar lite mer. Lyktor och figurer i mässing, marmor och sten ger ett lyxigt intryck. Du kan fynda bra men äldre saker på loppis, mässingljusstakar som er nedgångna ut får nytt liv efter lite putsning.