Inreda en fastighet

Som fastighetsägare är man skyldig att utföra ett visst underhåll på alla lägenheter och lokaler i den. Om du har köpt din första fastighet eller byggt en ny är det dags att se över den fasta inredningen. Hur går du tillväga för att välja rätt?

Samlingsrabatt

Du har fördelen som fastighetsägare att jobba tillsammans med företag som kan ge dig samlingsrabatter när du köper saker till flera bostäder på samma gång. Du kan därmed välja lite bättre material utan att behöva betala mycket mer för det. Som avtalskund hos BBGruppen kan du exempelvis köpa lås, beslag och säkerhetsinredning till bättre pris. Och sådana erbjudan finns på flera platser, det gäller bara att skicka runt lite mail och fråga efter avtal och rabatter. Majoriteten av alla företag kan ge bra rabatter när man är villig att köpa stora mängder av en viss vara. Du kan också betala utan moms så länge du driver fastigheten som företagare, vilket ger ännu bättre pris!

Tidlöst

Det mest rekommenderade är att försöka köpa tidlös inredning till fastigheten med stilrena linjer och neutrala färger. Det är lättare för intressenter att se sina liv i de tomma lägenheterna och gör det lätt för lokaler att inredas till butik eller kontor. Många gillar sekelskiftesstilen och det pampiga utseendet som vi hittar i de gamla lägenheterna på Södermalm, men att återskapa den kostar nog mer än det smakar. Och för att det ska passa behöver fastigheten i sig vara från den rätta tidsepoken, annars lyser det igenom att inredningen är ”fejk”. Att inreda en nyproduktion har andra förutsättningar än att inreda en renoverad 80-talsfastighet. Tala gärna med en inredare och visa skisser samt bilder på dina idéer. En inredare kan leda dig rätt och hitta lösningar på eventuella problem eller svåra utrymmen. Titta in hos DIS Inredning för att boka ett besök eller konsultation. Självklart är det få lägenheter som säljs möblerade, men du blir nog förvånad när du märker hur mycket fast inredning som du behöver installera innan lägenheten kan säljas eller hyra ut.