Hitta hemmets atmosfär

Intresset för heminredning växer allt starkare. Många av oss lägger mycket tid och energi på att inreda, renovera och fixa i hemmet. Det handlar om att boa in oss och skapa en trygg miljö. Här mår vi bra och kan koppla av med familj och vänner. Men att lyckas med detta är inte självklart. Ett tips är att skynda långsamt och låta resultatet växa fram över tid.

Uppdatera med små medel

Ofta kan det räcka med ganska små medel för att skapa en skön atmosfär och sätta de sista detaljerna. I grunden måste det finnas färger och former som ramar in. Därifrån kan du sedan experimentera med produkter som textil, levande ljus och mindre accessoarer. Många tycker om att använda doftljus. Dofter är kända för att väcka minnen och associationer. Till exempel kan de påminna om vackra sommarkvällar eller semesterdagar utomlands.

Skapa en grund

Innan du kommer till att accessorera hemmet bör du fundera på vilken stil det är du vill ha att utgå ifrån. Idag är skandinavisk design en ledande inriktning världen över. Det finns goda skäl till detta då skandinavisk design utmärks av långsiktighet, stilrena linjer och hållbara naturmaterial. Det gör att du enkelt kan kombinera den med olika typer av mindre objekt utan att det blir en rörig känsla.