Förnya sovrummet

Sovrummet ska vara en fristad där man känner sig bekväm och kan vara sig själv. Men som med alla andra rum i hemmet kan man vilja ha ett ombyte efter ett tag. Söker man att förnya sovrummet kommer därför ett par tips nedan.

Sängen har ju alltid en stor inverkan på hur man ser på sovrummet och byter utseende på den kan man komma riktigt långt i detta arbete. En nytt snyggt överkast är ett sätt att göra detta, men man kan även satsa på att köpa en huvudgavel i passande stil. På så sätt kan man ha kvar samma säng och fortfarande få den att se ut som något helt nytt.

Vill man satsa på lite extra vardagslyx kan man alltid titta på att lägga in en heltäckningsmatta. Det är också ett bra sätt om man vill skapa ett slående färgschema i rummet. Som bonus kommer man heller aldrig behöva sätta ned fötterna på ett kallt golv på morgonen längre.

En annan sak som kan göra väldigt mycket för ett rum är vilka gardiner man sätter upp. Man kan skapa ett litet lyxigare intryck med några långa, heltäckande sammetsgardiner eller ett lite mer ledigt intryck med tunnare, ljusa gardiner som släpper igenom mycket solljus.

Ett garanterat sätt att förnya sovrummet är så klart att möblera om. Har man inga platsbyggda möbler, inbyggda garderober eller liknande kan man säkert göra ganska mycket bara med hur man väljer att ställa möblerna. Experimentera gärna med lite mer ovanligare sätt, som att till exempel dra ut sängen till rummets mitt och vända den med fotändan mot fönstret.

Något annat man kan göra medan man experimenterar är att göra sin egen sänghimmel, vilket man sedan kan dekorera med tunna gardiner som släpper igenom ljuset från både sol och belysningen.