Fördelar med klinker

Klinker finns i många hem och är i princip ett standardmaterial i badrum. Men att lägga klinker är svårare än laminatgolv eller plastmatta och det kostar mer i inköp. Vad finns det för fördelar med att välja klinker över andra alternativ?

Klinker är ett naturmaterial och därmed ett miljövänligt golvmaterial. Du skadar inte miljön, varken inom- eller utomhus när du lägger klinker. Det du kan se upp med är att köpa klinker som importerats från länder med sämre miljö- och arbetssyn.

Klinker är billigt när du jämför hållbarheten på produkterna. En plastmatta kan lätt bli skadad och färgerna mattas av med åren, trä och laminatgolv går igenom samma cykel. Klinker behåller sin färgstyrka då färgen är inbränd och materialet är svårt att repa.

Du kan punktlaga om det uppstår problem. Det är väldigt svårt, praktiskt taget omöjligt att punktlaga ett klickgolv utan att bryta upp golvet. Klinkerplattor som har gått sönder fixar du lätt, du behöver bara ta bort fogen och ta bort den enskilda plattan och sätta dit en ny. Är det i en hall eller mindre utrymme kan du till och med limma fast klinkerplattan och sedan foga skårorna runt om. Du behöver vara lite mer försiktig när det gäller ett badrum så du inte förstör tätskiktet.