Detaljerna som skapar ett trivsammare hem

Känns din plats som bara en bostad istället för ett hem? Trivs du men önskar att det kändes mysigare och lite mer ombonat? Det kräver inte stor ommöbleringar eller att du tapetserar om och lägger nya golv. Det handlar mer om detaljerna!

Färska blommor

En vacker blomsterbukett på bordet eller i sovrummet lyser upp ett rum. Det sprider en väldoft och ser ombonat ut, någon har lagt ned möda på att dekorera rummet. Under sommaren kan du plocka ängsblommor ett snittblommor från dina egna rabatter. Men under större delen av året växer inget på ängen eller rabatten.

Prenumerera på buketter

Testa en prenumeration på färska blommor hem till dörren! Du bestämmer själv om du vill ha en bukett varje vecka, varannan vecka eller en gång i månaden. Du får också bestämma hur stor den ska vara. Ju större bukett, desto praktfullare! För bara några hundralappar i månaden kan du alltid ha fina blommor att ställa på köksbordet.

Städat

Ett välstädat hem är lugnare för sinnet och roligare att underhålla gäster i. Det kan vara svårt att ta itu med städningen efter att ha jobbat hela dagen, hämtat på dagis, stått vid spisen och sedan ätit en rejäl måltid. Men det gör mycket för välbefinnandet att städa sitt hem en gång i veckan samt att hålla koll på saker som ligger framme. Bestäm en dag i veckan då ni alla hjälps åt att dammsuga, torka av bordsytor och fixa med tvätten.

Slutför projekt

När man har renoverat ett rum brukar det alltid bli någon detalj som ska fixas senare. Det saknas en bit taklist, taket skulle behöva målas ett sista varv eller tröskel ska sättas tillbaka efter golvbytet. Dessa små detaljer kan förbli orörda i flera år, till slut slutar man att se dem som något som borde fixas och en del av huset. Du kommer att tacka dig själv om du avsätter en helg för att beta av dessa små detaljer!