Dekorera fasaden – några tips på traven

Husets yttre är inget man bör försumma. Det är ju trots allt det första intrycket ett hus gör och alla kan vi uppskatta ett bra första intryck. Hur man nu åstadkommer detta finns det ju många olika åsikter kring. Här kommer några förslag att prova.

Nytt husnummer

Husnumret är kanske inte det första man tänker på när man talar om dekoration. Först för att det är något med ett riktigt praktiskt syfte, men också för att man bara tar det som en del av huset. Men det finns ingen anledning varför det alltid måste vara fallet. Vill man bli riktigt kreativ kan man till och med använda sig av husnummer-bokstäver och stava sig till numret.

Vackra växter

Växter i olika former är inte något som bara sätts i rabatten vid husgrunden. Att flytta upp dessa på fasaden kan bli riktigt snyggt och man kan göra det på flera olika vis. Det mest klassiska är naturligtvis att sätta upp stora blomlådor under fönstren. Här kan man sedan odla en liten bädd av färggranna blommor. Men man kan även sätta upp hållare för individuella blomkrukor och plantera något iögonfallande i dem. Har man dock en putsad fasad är det i regel svårt att fästa saker på väggen på ett bra sätt. Något alla hus kan göra dock är att sätta upp en spaljé och låta några klätterväxter få ta fäste på den.

Vädertåliga konstverk

Allt möjligt kan dock sättas upp på fasaden och försköna den på ett eller annat vis. Det finns otroligt vackra konstverk och dekorationer som går att fästa på fasaden. Men tillsammans med att vara vacker är det också varmt rekommenderat att man väljer något som klarar av alla möjliga väderförhållanden och temperaturer. Man vill ju trots allt inte behöva ta ned saker och ting varje gång det börjar regna eller så fort snön börjar falla.