Bra att tänka på vid köksrenoveringen

Att renovera köket är många gånger ett ganska omfattande projekt. Även om man inte planerar att byta ut precis allt blir det ofta stora ingrepp som måste göras. Och när det kommer till större projekt är det alltid smart att tänka efter lite extra för att inte göra fel eller missa något.

Passa på att inspektera avloppet

När man ändå håller på att riva ned saker och ting är det smart att få avloppet inspekterat. Det är svårt att märka att något är fel förrän det krävs drastiska åtgärder. Detta kräver så klart att man anlitar någon att göra jobbet men det är värt att veta om något eventuellt behöver åtgärdas.

Tänk noga på planlösningen

Vid renovering har man möjligheten att förbättra planlösningen av köket. Det finns flera vanliga planlösningar att välja mellan, så som raka kök, vinkelkök, u-formade kök och parallellkök. Det finns ofta möjlighet att komplettera med en köksö också.

Snåla inte med förvaringen

Förvaringen är en väldigt viktig aspekt av köket och det gäller att man planerar ordentligt för att tillgodose detta behov. Med ett existerande kök att utgå från blir arbetet självfallet lättare. Men använder man inte skåp och lådor med samma dimensioner kan det vara svårt att uppskatta om man har tillräckligt med utrymme i slutändan eller inte.

Satsa på bra belysning

Belysningen är också en avgörande faktor i ett väldesignat kök. Arbetsbelysningen ska man speciellt vara noga med. Utan bra arbetsbelysning ökar risken för olyckor i köket, både för oss själva och det vi försöker förbereda.

Ta inte vatten över huvudet

Slutligen är det värt att reflektera över ens egen förmåga när det kommer till renoveringar. Är man osäker på att man kan ta sig an en viss del av projektet är det alltid bäst att vända sig till någon sakkunnig.