Att tapetsera om hemma

Förr eller senare så känner man att man måste få omtapetserat där hemma. Man kanske har dragit på det då man inte är så händig att man klarar av detta själv. Vissa har fått den kunskapen och lätt kan lära sig hantverket att tapetsera. Andra har fått sina gåvor att förvalta och gör detta med bravur. Som tur är så finns det hjälp att få.

Idag så kan man genom ROT-avdrag spara en slant på att anlita tapetserare och målare för att fixa till i hemmet. På så sätt så blir det betydligt billigare att få sitt hem renoverat. Den sammanlagda summan som man får göra avdrag för är 50000 kronor och per person. Så är ni två i hushållet så är det totalt 100 000 kronor som man kan få avdrag för. Det är på arbetskostnaden som avdraget gör och inte materialet. Prata med den firma som ska utföra arbetet hur det hela läggs upp och hur mycket som det kommer att kosta.

Man behöver inte nyttja hela summan på en och samma gång så vi ger ett exempel. Om det gäller arbetet för att tapetsera ett rum på ungefär 12 kvadrat så kan kostnaden bli 12 000 kronor. Så efter 30% ROT avdrag så blir summan 8400 kronor. Tänk då på att det kan tillkomma materialkostnader såsom tapeter, lim och annat. Även resekostnaden för de som kommer och utför arbetat kan tillkomma. Så man kan lägga till ungefär en tusenlapp innan arbete är slutfört. Det blir ändå en ordentlig skillnad mot för 12 000 kronor utan ROT-avdraget